Menu:

Hestene

Randdølen, tungdøl vallak.

Dølahesten har bygning som en mellomstor arbeidshest. Fargen kan være svart, brun, rød, blå (skimmel), borkete eller gul, med eller uten avtegn. Rasen egner seg både som arbeidshest i jord- og skogbruk, til kjøring og til ridning. Frydenlund bryggerier i Oslo brukte kun svarte dølahester til utkjøring av sitt øl. Kravet om fargen var så strengt at de til nød kunne akseptere et smalt hvitt bles.

Bossa tungdøl hoppe
Picture
Fjordingen Oscar, vallak.

Fjordhesten er et våre mest framtredende  nasjonalsymboler. Den har hatt en sentral rolle i gardsarbeidet og trafikkbildet på mange gårder. I jord- og skogbruk var fjordhesten uunnværlig som arbeidskraft før traktorene kom. Før 1860- var det dårlig med veistruktur på Vestlandet og fjordingen sto for en viktig transportform i fjell og langs fjorder. I det bratte og ulendte terrenget passet denne lette og stødige hesten godt. Fjordhesten kjennes igjen ved den karakteristiske blakke fargen i ulike nyanser er typisk for fjordhesten med mørk stripe gjennom man, langs ryggen og ut i halen.

Shettlandsponnyene Butterfly og Stjerna

Kuene

Dølakua var i ferd med å forsvinne som egen rase, det var bare et fåtall individer igjen, det meste av dølafeet som finnes i dag kommer fra  èn besetning i Fåvang i Gudbrandsdalen  I de seinere åra har aktiviteten for rasen økt og en del bønder har interesse av å ha dølafe. Disse gjør en svært viktig innsats for å øke antallet dyr og for å øke interessen for rasen.

Trønderkua Fjellros og Dølakua Liv

Picture
Trønderkviga Snøhvit, datter til Fjellros. 

Trønderkua er naturlig kollet og den vanligste fargen er svartsidet. Rødsidete og brandsidete dyr kan også forekomme og rasen er som oftest sort eller farget rundt øyne, ører og på mulen.
Trønderkua er den av de gamle rasene som det er flest dyr igjen av. Kua er finlemmet, godlynt og kjent for å ta seg lett fram i terrenget.
Picture
Kvidseidfrøkna. 
Telemarkskyret er den rasen som kan minne oss mest om det gamle Valdresfeè som er en ikke eksisterende rase lenger. Telemarkskua ble tidligere sett på som den nasjonale Norske Kua :)
Telemarkfeet er vår eldste storferase og ble definert som egen rase allerede i 1856. Kjennetegn for rasen er at den skal være rødsidet eller brandsidet. De skal ha sammenhengende hvit rygg fra hale til hode.

Godros

.

Picture



Gisle Gris

Picture
Picture
Dølakalven Ludvik, oksekalv etter Liv

Sauene

Picture
Gammal Norsk spelsau er slekninger av sauen vikingene hadde. Her ser dere Wedden Arnold og sauene Siri og Sara
Picture






Ulla er også ei gamal Norsk søye
Frøya og Lotta er av rasen Norsk hvit
Picture

Norske jærhøner

 


Bronsekalkunene

 


St.Bernard

Picture
Gårdshunden Boffen